Pagina's

donderdag 3 november 2011

The Adventure Begins

Vandaag is het 2 november and it is time to enter the world of Harry Potter!

We staan vroeger op zodat we tegen half 9 aan de ingang van het park staan. Op de parking staan we op de derde rij. We mochten nog niet binnen, want het park gaat pas om 9u open. Eindelijk beginnen ze met de tickets in te scannen. Helaas staan we aan de rij waar het niet vooruit gaat. Alle andere rijen waren al binnen en kreeg het natuurlijk op mijn heupen. Dacht echt dat het al drukkend ging zijn aan Harry Potter, maar gelukkig was deze dag ideaal qua drukte. De zon straalde goed door en we halen een temperatuur van 26°C.

Onze eerste attractie was Harry Potter and The Forbidden Journey. De rugzak ging niet in de lockers en hebben we ons moeten splitsen in twee groepen. De wachtrij was ongelooflijk lang, 10 minuten pfftt. ;) Jammer genoeg heb ik niet veel genoten van deze attractie. Was echt mottig en keibleek geworden. Nog bleker dan anders, maar ze zoeken toch nog wat figuranten in Twilight. Mijn sollicitatie is bij deze dus binnen! Het kasteel was heel mooi (zowel binnen al buiten) en mijn filmman was weer van de partij.

Flight of the Hippogriff heb ik een uurtje later nog kunnen doen, maar Dragon Challenge niet. Ik was nog steeds misselijk. Heb veel te veel last van 3D-effecten. Dragon Challenge ga ik vrijdag met mijn vriend nog doen.

De inloop van Harry Potter park is ook wel de moeite on te zien. Veel volk in de winkeltjes, maar op de attracties kan je gewoon doorlopen.

Butterbeer heb ik ook gedronken. Was niet zo slecht, maar ben er ook niet superfan van geworden. Het was bijna 11.30u toen we naar Jurassic Park gingen. Ik nam enkele foto's van de schrikwekkende dino's.Die vent op de foto ziet er toch ook gevaarlijk uit...
In dit gedeelte hebben we Jurassis Park River Adventure mogen beleven. Deze attractie kan je vergelijken met een supersplash, maar dan met dino's en veel langer en mooier ingericht.
Een wachttijd van 5 minuten, m.a.w we liepen gewoon door. Mijn stem kwam nog eens goed boven en de misselijkheid was ik nu wel vergeten.


Rond 13u na ons middagmaal (lekker zelfgemaakt lunchpakket) was het zo warm gekomen, dat we wel wat druppeltjes konden gebruiken. In Islands of Adventure kom je zeker aan je trekken qua waterattracties. De volgende attractie was de Ripsaw Falls  en zijn eigenlijk boomstammetjes. We hadden een wachttijd van 15 minuten. Hele leuke attractie! We waren waterratten geworden, kledij deels nat.Wat maakt die nattigheid nu uit. Op naar de volgende attractie, namelijk de Popeye & Bluto's Bilge-Rat Barges. Melanie, deze attractie is de keizer van de ronde boten. Tom en ik waren zeiknat! We waren twee dweilen.


Na al die nattigheid liepen we wat rond door Marvel Super Hero Island. Ik nam zo veel mogelijk foto's van de helden. Tom en de rest zijn nog op Spiderman geweest, maar zag een simulator niet meer zitten.
Incredible Hulk Coaster stond ook op mijn lijstje en mijn stem mocht niet in slaapstand komen. Super ride! Totaal niet misselijk gekomen met de vele overkopjes.


Seuss Landing hebben we enkel Cat in the Hat gedaan. Persoonlijk ken ik het verhaal niet, maar was wel mooi ingericht. In The Lost continent zijn we nog naar Sinbad stunt show gaan zien. Redelijk saai, niet vergelijkbaar met Hollywood Studios. Poseidon's Fury was een tour met speciale effecten. Was cool en amusant.

Om 18.20u zijn we vertrokken en hebben we in de Burger King gegeten. Nog een bezoek aan de Walmart voor het ontbijt morgenvroeg. Wim en ik hebben gekozen voor wat donuts met chocolade. Het ontbijt is toch de belangrijkste maaltijd van de dag! Terwijl de mannen liggen te slapen, schrijf ik de blog. Ja, ik heb zeker wat dieper in mijn geldbeugel gezeten vandaag. Met plezier toon ik een foto van mijn souveniers.


De toverstok is van Harry Potter ;)

@Allen: bedankt voor de reacties!
@Melanie: The tower of terror vond ik beetje erger dan in Parijs. In deze liften schuif je nog eens vooruit ook en zie je meer geesten. De maten zijn tot XL, soms 2XL. Groetjes!xxx

Morgen EPCOT

1 opmerking:

 1. Zoveel dingen om op te reageren! K'weet niet waar te beginnen...

  Hogwarts ziet er fantastisch uit! Prachtige foto's er van. Van de Butterbeer: Mjah, ik vond het al niet smakelijk klinken in de boeken :\.

  Jurassic park attractie! AMAI zo prachtig, ik zou wild en hyper komen als ik al die dino's in het echt zag! goeie foto's! En ja die kerel ziet er gevaarlijk uit :p

  Oh, je hebt Storm gezien! Men heldin al sinds ik kind was! :) Mooie kostuums. (Ik zou zo graag met haar op foto gewild zijn, maar k'zou te beschaamd geweest zijn denk ik :\)

  En van die souvenirs: WOW. K'wist niet dat je fan was van Bellatrix EN Hufflepuff? :p En welke toverstok is het? Van een specifieke personage?? Ik zelf zou alles gekocht hebben bijna van Slytherin en voldie :p (en van lucius en snape, hah)

  Nu de foto's zijn fantastisch en zo'n interessante leesvoer!! K'hoop dat jullie alle dagen zo amuseren!!

  BeantwoordenVerwijderen