Pagina's

dinsdag 8 november 2011

May your dreams come true

Tom en ik zijn vandaag iets later vertrokken naar Magic Kingdom. Om 11.30u stonden we op de parking van Peter Pan. Eerst namen we een treintje om tot de monorail of boot te rijden. Het is echt ongelooflijk, hoe groot deze afstanden zijn. We nemen de monorail, gaat vele vlugger. Vervolgens controle van de rugzak en heuptasje. De inspectiekerel vroeg van waar ik was. I said: I'm from Belgium! Hij zei niets meer, hij zal het dus niet kennen of niet onder de indruk geweest zijn.We komen na de ticketcontrole aan de ingang van het park. Jeetje, wat een hoop volk. Is dit nu level 2 volgens de Disney Crowd Cal??? We besluiten om eerst een FP te halen voor Buzz Lightyear in Tomorrowland. Er is wachttijd van 35 minuten. Vervolgens lopen we door naar Liberty Square. In parijs hebben ze dit gedeelte niet, maar liggen al deze attracties in Frontierland. Onze eerste attractie is The Haunted Mansion met een wachttijd van 25 minuten. Vele beter dan in Parijs!

We hebben nog wat tijd over en filmen enkele locaties. In frontierland is de drukte niet te doen. Big Thunder Mountain heeft 50 minuten wachttijd en Splash Mountain had een defect. Nog FP halen voor BTM en op naar Adventureland. Hier hebben ze Pirates Of The Caribbean, mijn favoriete attractie. Toch wel anders dan in Disney Parijs, maar persoonlijk verkies ik de versie in Parijs. Er was een wachttijd van 20 minuten. Viel nog mee qua wachttijd.Hierna is het tijd voor The Buzz. Het is inmiddels al 13.40u en nog maar twee attracties gedaan. In The Buzz Lightyear vielen we in panne. Eerst stonden we gewoon stil, maar konden wel blijven schieten. Had al meer dan 300.000 punten en ik bleef maar schieten op die verrekte aliens! Toen viel alles uit en onze punten waren ook weg. Aaarrrgggghhhh, had op het einde maar 103.000 punten. Na deze vermoeiende battle met de aliens gingen we naar Stitch's Great escape. Wachttijd was 10 minuten. Wel eens leuk om te zien, maar zou geen tweede keer meer gaan.

Na Stitch terug naar Frontierland voor BTM. We gaan via het kasteel en er is nog een show bezig. Dream Along with Mickey. De verloofde filmt en ik neem enkele foto's.Oei, het is echt tijd om met de FP naar BTM te gaan en wat een super rit! We zitten zelfs vooraan in het treintje. De Splash werkt weer, maar door het mooie weer is er een wachttijd van 50 minuten. Hopla, dan maar een FastPass halen. Het is nu 15.15u en lopen weer door naar Adventureland. Ze hebben hier nog een attractie, namelijk Jungle Cruise. Niet veel volk en we zitten na 10 minuten in de boot. Deze attractie heb je niet in Disney Parijs.
Er zijn veel te veel kinderen en gaan nog niet naar Fantasyland. We gaan nog eens kijken in Tomorrowland en nemen de Speedway als volgende attractie. Wachttijd van 25 minuten. Valt heel goed mee en al vlug zit we in het wagentje. Ik zit aan het stuur en we hebben een racefilmpje gemaakt dat mijn broers wel leuk gaan vinden. Tom en ik hebben geen blauwe plekken en mijn rijbewijs is ook niet afgenomen. ;) Goed gedaan!Time flies when you're having fun en het is reeds 16.30u. We nemen een FP voor Space Mountain en je kan het al raden, we gaan terug naar Frontierland. Man, man, man, wat een kilometers hebben we afgestapt. Aangekomen aan de Splash staat er gewoon geen volk. FP was zelfs niet nodig. Deze attractie was ook wel leuk en we gingen veel naar beneden. Kon het natuurlijk niet laten om een plons op mij te krijgen en de verloofde ook hihi. Op naar Space Mountain. Deze attractie was echt heel ongemakkelijk. Je kop slierde langs alle kanten en je ging niet overkop of nauwelijks omhoog. Het is een softy ten opzicht van de Space Mountain in Parijs. Brol als je het mij vraagt.

Na Space Mountain is het 18.10u en willen graag eens door Fantasyland. De enige attractie die minder dan 20 minuten wachttijd had, was "It's A Small World". Uiteindelijk maar 10 minuten moeten wachten. Deze attractie is bijna identiek als in Parijs, behalve de ingang.
Om 19u begint de Electrical Parade en zoeken een plaats om te filmen en foto's te nemen. We staan in Liberty Square gedeelte en deze plek is perfect! Ik kan alles goed zien en foto's nemen.

Als afsluiter in Magic Kingdom was er vandaag ook Wishes aan het kasteel met vuurwerk. We filmen en nemen foto's van het mooie vuurwerk. Het kasteel is zo mooi om te zien.
Het park is een uur langer open. Te veel volk misschien? We gaan nog even naar Fantasyland voor Winnie The Pooh en Snow White attractie. Hele leuke attracties en nu slechts 5 minuten wachttijd.
In de Main Street heb je nog vele winkeltjes, maar geen tijd meer gehad om souvenir te kopen. Tom en ik gaan woensdag nog even naar Fantasyland om de overige attracties en BTM nog eens te ervaren.
Morgen gaan we naar Bush Gardens.

@Allen: bedankt voor de reacties! Voor onze huwelijkreis gaan we zeker naar Amerika en dit keer naar het westen en mss nog een weekje orlando. :)

2 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met jullie verloving, wat een leuke verrassing!!
  Leuk de huwelijksreis naar het westen, daar gaan wij volgende zomer ook naar toe.
  Zo, jullie hebben flink gelopen in MK, maar wel prachtige foto's.
  Toen wij er waren was de Eletrical Parade en het vuurwerk afgelast ivm onweer, ik kijk altijd een beetje jaloers naar de foto's..
  Maar ja, iets voor een endere keer. Veel plezier in Bush Gardens.

  Groet Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's! Zeker van het vuurwerk en die van de Electrical parade! En je ziet er gewoon gloeiend van geluk uit op die foto. (Je kan echt net zien dat je net verloofd ben :) )

  Nu, ik kan niet wachten tot de video beelden van dit alles. Ik lees alleszins graag al je blog berichten!

  BeantwoordenVerwijderen