Pagina's

vrijdag 4 november 2011

Discovering the wonders of Epcot

Vandaag zijn we naar Epcot gegaan. Dit deel van Disney moesten we nog voor de eerste keer ontdekken. Ik stond weer als eerste klaar om te vertrekken. Tsss... Ze zeggen dan altijd dat je zo lang op de vrouwen moet wachten... We waren in het park tegen 9.15u. Nog niet veel volk.

De eerste attractie dat op onze lijst stond, was Spaceship Earth. Deze attractie is te herkennen aan een grote (golf)bal. Je kon gewoon doorlopen.We halen vlug een FastPass voor Test Track en ontdekken onze tweede attractie: Ellen's Energy Adventure. Super met die dino's!! Mijn broertjes zouden hun ogen opentrekken bij het zien van de dino's bij deze tour. De tour duurt wel 45 minuten, maar we konden hierna al meteen naar Test Track gaan. In deze attractie zit je in een auto waar ze testen mee uitvoeren. De remmen, bochten, snelheid enz. worden allemaal uitgetest op deze racebaan. Bij het buiten komen, zagen we mooie (onbetaalbare) auto's staan.Mijne vent zou gerust deze bovenstaande auto mogen kopen...

Na Test Track halen we een FastPass voor Soarin. Er is een wachttijd van 30 minuten. In hetzelfde gebouw heb je nog de attractie, Living with the land. Er is weeral geen volk en zitten meteen in een boot. Nu weten we waar het eten vandaan komt in Disney ;). We besluiten om vervolgens de 3D film van Captain EO te zien. Er is bijna geen volk en lopen direct binnen. Tot mijn verbazing zie ik dat Captain EO, Michael Jackson is!! Suupppeeeerrrrr! Mijn dag kon niet meer stuk.
Het is een opname van in zijn beste jaren (1987). De mannen vinden dit saai, maar ik genoot met volle teugen. The seas with Nemo & Friends vonden ze ook saai. Het hoeft toch niet altijd adrenaline te zijn. Blijkbaar hebben ze in dit gebouw dolfijnen en een heleboel vissen.

Het is al bijna 13u en we moesten The World Showcase nog volledig bezoeken. In november is er een Food & Wine Festival. Tussen de landen kon je standjes vinden van je eigen land!


Ja België was er ook bij. Guylian chocolade was van de partij!

We splitsen op in twee groepen. David en Wim gaan eten in Frankrijk, terwijl Tom en ik verder foto's en films nemen van de verschillende landen. In Morocco komen we een paar Disney figuren tegen.


De landen zijn heel mooi nagemaakt. Persoonlijk vond ik Italië en Noorwegen heel mooi. In Italië hebben Tom en ik Ravioli gegeten. We betaalden $ 4,50 per persoon. Was heel lekker, hmmm.

Ons Sneeuwwitje kon ook niet ontbreken. In Noorwegen hadden ze nog een leuke attractie "Maelstrom". Slechts 5 minuten wachten. Je zit in een vikingboot en deze gaat zelfs achteruit. Heb hem twee keer getest! De attractie in Mexico met Donald Duck was ook zeer rustig met een bootje. Tom vond deze ook saai. Ik vond die wel leuk, maar 1 keer was genoeg.

De Saurin hebben Tom en ik niet kunnen doen, maar we zijn om nieuwe Fastpass geweest voor in de late avond. Wim voelde zich niet goed en wou naar de villa. Vandaag was het 28°C en iedereen kon wel wat rust gebruiken. Om 16.20u zijn we vertrokken naar de villa. Twee uurtjes later zijn Tom, David en ik nogmaals naar Epcot gegaan. Tom en ik hebben Saurin nog gedaan. Toffe attractie met al die beelden en was totaal niet misselijk gekomen.


Als afsluiter van Epcot was Illuminations aan de beurt. Dit is een lichtspektakel op het water met muziek en vuurwerk. Mijn filmman was weer van de partij zodat we nog eens kunnen kijken met de familie thuis. Echt heel mooi gedaan.

Morgen gaan we naar Universal Studios. Kijk er al enorm naar uit!

@Melanie: Ik vond de t-shirt met Bellatrix echt heel mooi en heb hem meteen gekocht. Als ik niet twijfel, is dat een goed teken. De helden in Marvel Land zagen er echt super uit. Ik moet langs deze weg reageren, want de blog wilt mijn reacties niet aanvaarden.

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke dag, en gelukkig hebben jullie alsnog Soarin gedaan, éen van de mooiste attracties in Epcot.


  Nog heel veel fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke dag, Epcot vinden wij een geweldig park, niets saai. Mooie foto's. Geniet verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat er nergens wachtrijen waren dat is zomers wel anders. Wij vinden Epcot ook een hartstikke leuk park en raken er nooit uitgekeken. Captain EO is mooi heh?
  Veel plezier in Universal.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey, waarom heb je niet geposeerd met de Disney prinsessen? :p Was er een lange wachtrij bij elk??

  Nu alles ziet er goed uit! Ik wil die Chevy gvd :3 zo'n prachtige auto.

  En van Captain EO, k'wenste dat ik het ook kon zien. K'heb er al veel over gelezen...

  Anyway, Epcot ziet er niet saai uit zoals ik dacht!

  BeantwoordenVerwijderen